Černí andělé uspěli v Plzni a už se chystají na sobotní domácí zápas proti Zlínu

Černí andělé úspěšně zvládli utkání v Plzni a domů vezou dva body za výhru 29:22 (13:13). Tentokrát dostaly v zápase šanci větší prostor i hráčky, které doposud neměly možnost nasbírat dostatečnou minutáž v MOL ligových utkáních.

 

Začátek utkání nám vyšel velmi dobře a rychle jsme si vytvořili slušný náskok. Pak jsme trochu protočili sestavu a udělali chyby, díky nimž jsme si zbytečně zkomplikovali situaci a soupeř dokázal do poločasu srovnat. Ve druhé půli už to z naší strany bylo lepší, vyrovnané skóre vydrželo zhruba do poloviny druhého poločasu, než se nám opět podařilo odskočit, soupeři už možná trochu docházely síly a už nedokázal zareagovat, problémy mu dělala i naše vysunutá obrana. Dobrý výkon podala v brance Ellen Janssen, která tentokrát chytala celé utkání a byla na něj velmi dobře připravená, o místo v sestavě si v zápase řekly svými výkony i další hráčky. Celkově se z naší strany nejednalo o špatné utkání, ale mohli jsme podat ještě o něco lepší výkon, který doufám předvedeme v domácím zápase v sobotu proti Zlínu,“ komentoval výsledek asistent trenéra Černých andělů Ondřej Václavek.

 

Mostecké házenkářky se před domácím publikem představí už o víkendu, v sobotu 25. září hostí na domácí půdě Zlín. Na přípravu tak mají opět minimum času, tentokrát tým nečeká ani den volna po středečním střetnutí v Plzni. „Už na čtvrtek máme naplánovanou posilovnu, což je součást našeho dlouhodobého plánu, podle kterého nyní naše příprava probíhá. Všechno je nyní nastaveno tak, abychom byli optimálně připraveni na říjnový zápas kvalifikace Evropské ligy. V podstatě celý podzim je pro nás příprava na evropské pohárové zápasy," vysvětlil trenér Černých andělů Adrian Struzik. "Máme poměrně jasnou představu o tom, kdo v nadcházejících utkáních nastoupí, i když se sestava se samozřejmě ještě může změnit. Protože máme v letošní sezoně poměrně široký kádr, dostávají v těchto utkáních prostor i hráčky, které nemají dostatečnou zápasovou praxi. Je to pro ně zčásti i motivace, aby na sebe upozornily a svými výkony si řekly o místo v sestavě,“ doplnil trenér.

 

Zápas DHK Baník Most proti Handball PSG Zlín se hraje v mostecké sportovní hale v sobotu 25. září od 17:30 hodin, tak přijďte fandit Černým andělům!  

Jan Pimper