V úvodních zápasech uspěly také týmy starších a mladších dorostenek

Do nové sezony vstoupily o prvním zářijovém víkendu také týmy starších a mladších dorostenek DHK Baník Most. Ve svých kategoriích se na domácí palubovce poměřily se soupeřkami z HC Háje.

 

Jako první vyběhly na hřiště mladší dorostenky a své soupeřky porazily jednoznačně 35:18 (17:8). „Hráli jsme poměrně dobře, a to máme tým složený z velké části hráček, které jsou prvním rokem v kategorii mladšího dorostu. Myslím, že můžeme být celkem spokojení, během přípravy jsme udělali spoustu práce. V tomto utkání jsme měli jako cíle soustředit se na přihrávky a uvolnění jedna na jednu, a to se nám povedlo. Dobré je, že si zahrály všechny hráčky z lavičky. Ačkoli toto utkání nám toho zatím moc neřeklo, myslím, že jsme vykročili dobře. Dohodli jsme se, že hodnocení necháme až na konec sezony, protože naší snahou je zápas od zápasu se stále zlepšovat a na konci sezony hrát jednoznačně lépe, než na začátku soutěže,“ komentoval výsledek trenér mladších dorostenek Jiří Tancoš.

 

Nejúspěšnějšími střelkyněmi mosteckého týmu v úvodním zápase sezony byly Eliška Řádová 9/1, Natálie Valoušková 6/2 a Viktorie Brodáni 4/1.

 

V odpoledním střetnutí se proti sobě v mostecké sportovní hale postavily starší dorostenky Černých andělů a jejich stejně staré soupeřky z týmu HC Háje. I v tomto případě si lépe vedly domácí hráčky a na své konto si připsaly vítězství 33:24 (17:10).

 

Čekali jsme skoro rok na start nové sezony a byli jsme celkem zvědaví, jak na tom budou ostatní družstva. Pro nás to byla po delší době také konfrontace v naší kategorii, protože značnou část přípravy jsme absolvovali buď s ženskými, nebo chlapeckými týmy. Na úvod sezony se nám po herní stránce podařilo zvládnout všechny činnosti, které trénujeme, i když samozřejmě je v naší hře ještě řada chyb, které musíme postupně odstranit. Ale věřím, že naše výkony budou ještě gradovat a budeme předvádět hru, kterou jsme si předsevzali. Tedy rychlou házenou bez technických chyb,“ uvedl Pavel Farář, trenér starších dorostenek DHK Baník Most.

 

Nejlepšími střelkyněmi tohoto utkání byly v dresu Černých andělů Aneta Křepelová 7,  Valentina Schüllerová 7, Marcela Skácelová 5 a Adéla Pazderová 5/1.

Jan Pimper