Ženy A

1. liga ženy 23/24 21. kolo
neděle
28. 04.
14:00
TJ Jiskra Otrokovice
DHK Baník Most B
1. liga ženy 23/24 22. kolo
neděle
05. 05.
12:00
DHK Baník Most B
1. SC Bohumín 98

O týmu

8 násobné mistryně ČR, vítězky Českého poháru a Česko-slovenské MOL ligy.

Hráčky

Markéta Zemanová
Spojka
Od malička mě mamka dávala na umělecké kroužky. Dramáťak, kreslení, recitování , tohle všechno mě moc bavilo,ale potřebovala jsme něco,kde je více akce. Kamarádky ve škole hrály házenou a tak jsem to šla zkusit. Začínala jsem v 11 letech. Tehdy ještě v mém mateřském klubu - Jindřichův Hradec. Po 4 letech přišla nabídka z Mostu, kterou jsem přijala. Nabídky rozhodně nelituju,protože jsem poznala spousty skvělých kamarádů, nasbírala cenné zkušenosti a našla nový domov.
3
3
Adéla Pazderová
Levé křídlo
Sport mě provází již od útlého dětství díky otci - ligovému hráči fotbalu. Náš volný čas s rodinou jsme trávili převážně pohybem. Lyžování, běžkování, jízdu na kole či kolečkových bruslích, jsem si osvojila již v předškolním věku. Na 1. stupni základní školy jsem závodně plavala 4 roky a nebýt školní ligy házené, kde mě trenér oslovil, plavu asi dodnes. Intenzivně dělat dva sporty však nešlo dlouho. U mě vyhrála házená.. Než jsem přestoupila do Mostu, byl mým mateřským klubem Mělník celkem 5 sezón. Krůček po krůčku jsem zde sbírala zkušenosti na házenkářském poli. Velice si vážím možnosti, že mohu dále pokračovat právě v mosteckém klubu a dělat to co mě baví a naplňuje.
6
6
Michaela Holanová
Pivot
S házenou jsem začala v 8 letech, kdy za mnou přišla paní učitelka s nabídkou, zda bych nechtěla zkusit trénink házené (vůbec jsem netušila, o co jde). Jelikož jsem v té době neměla vybraný jiný sport, tak mě rodiče na trénink házené odvedli. Od té doby už jsem sportovní halu neopustila a jiný sport jsem jinak než amatérsky nezkusila. Od přípravky až po ženy jsem hrála za TJ Sokol Písek, odkud jsem přišla právě sem do Baníku, kde hraji už svou osmou sezónu.
8
8
Adéla Stříšková
Levé křídlo
S házenou jsem se potkala už ve školce, kde jsme chodili do sportovní haly na míčové hry pod vedením Jirky Hanuse. Oficiálně jsem s házenou začala v 1. třídě na základní škole. V Mostě jsem prošla všemi věkovými kategoriemi až k té seniorské, kde nyní působím 5 rokem. Házená se pro mě stala životním stylem a jsem hrdá, že mohu oblékat dres Baníku Most.
9
9
Veronika Andrýsková
Spojka
Házenou jsem začala hrát kvůli rodičům, kdy mě v první třídě dali na házenou, protože naši sami sportovali a zůstalo mi to do dnes. Házená mi dala hodně, hlavně přátelství na celý život. Díky ní jsem se naučila pracovat v týmu, pochopit sama sebe, jak reaguji v různých situacích a poznala města nejen v ČR. Nejradši mám na házené pocit, že to co dělám má smysl, odměnu ve formě týmových úspěchů a to že mě to baví.
11
11
Linda Jungová
Pivot
Už od malička jsem se věnovala mnoha sportům, jako například plavání nebo jízdě na koni. Podmínkou však vždycky byla docházka na tréninky házené, ke které mě přivedl táta. V Mostě působím od školkového věku a prošla jsem všemi kategoriemi až do žen, kde hraji již sedmou sezónu. U házené mě udržely úspěchy a možnost pracovat na sobě pod vedením zkušených trenérů.
13
13
Tatiana Šutranová
Spojka
14
14
Adéla Pokorná
Spojka
Házené se věnuji od svých 8 let, začínala jsem v Lovosicích, díky svému mladšímu bráchovi, který tam hraje do teď. Hrávala jsem s klukama, pak se vytvořilo i holčičí družstvo, po pár letech jsem přestoupila do starších žákyň HK Spartak Ústí nad Labem, kde jsem strávila 2 sezóny. Následně jsem dostala možnost přestoupit do Mostu, celou 9. třídu jsem dojížděla na tréninky, což mi zabralo veškerý můj čas, i přes to jsem toho nikdy nelitovala, poznala jsem kamarádky, které mám dodnes, naučilo mě to makat, potit krev a nevzdávat se, když něco nejde. V Mostě jsem už 5. sezónu a jsem na to velmi hrdá.
17
17
Iveta Luzumová Korešová
Spojka
18
18
Ellen Janssen
Brankářka
21
21
Lucia Mikulčík
Levé křídlo
Sport mě provází už do malička. Vyrůstala jsem na fotbalových trávníkách, protože můj tatínek byl profesionální fotbalista. Vůbec první sport, který jsem aktivně dělala, byl tenis. To mě ale nebavilo, a tak jsem zkusila házenou, ke které mě pro změnu přivedla moje maminka. Chtěla mít alespoň chvíli klid, protože jsem byla živé dítě. To, že vybrala házenou, je pro mě dobře do teď, protože házená je moje práce i můj koníček.
22
22
Charlotte Cholevová
Spojka
Házené se věnuji od svých 6 let. Co budu dělat za sport jako dítě u mě bylo jasné, jelikož celá moje rodina hraje nebo hrála hazenou. Začínala jsem v Hrabuvce, protože to bylo nejblíž a hned se mi tam zalíbilo. Naučili mě tam základy a vše pro velkou hazenou. Nejdůležitější, ale je, že jsem na házené poznala spoustu nových kamarádů, kteří jsou mou oporou dodnes.
24
24
Dominika Müllnerová
Brankářka
Bylo mi devět, když jsem poprvé přišla na trénink házené v rodném Ústí nad Labem. Předtím jsem hrála lední hokej, ale podmínky nebyly úplně ideální, proto jsme s rodiči začali hledat jiný kolektivní sport, ve kterém existuje brankář. Vždycky mě to totiž ve všech sportech táhlo do brány, bavilo mě chytat a gólům zabraňovat. A to samotné chytání mě na házené baví nejvíc dodnes. V Ústí jsem prošla všemi mládežnickými kategoriemi a od mladšího dorostu působím v Mostě. Že mohu hrát tady v Mostě a za to, co jsem s házenou všechno zažila, vděčím především svým rodičům, protože mamka mě k házené přivedla a taťka mě do Mostu na tréninky často vozil. Díky nim a jejich podpoře jsem s házenou prožila spoustu nezapomenutelných okamžiků a poznala nové přátele.
31
31
Jana Kašparová
Brankářka
S házenou jsem začínala v Chebu před pěti lety. Mamka mi ji nejdříve zakazovala a zkoušela mě dávat na jiné sporty, ale já jsem chtěla jen jeden, což byla házená. Už od začátku jsem hrála vždy za starší kategorie takže jsem získávala větší motivaci na sobě pracovat . Ještě minulou sezonu jsem hrála v Chebu 2. ligu mladších dorostenek kdy mě ale v pololetí oslovil pan Maděra s nabídkou jít hrát sem do Mostu. Z nabídky jsem měla radost, s jejím přijetím neváhala a přestoupila sem . Za svoje rozhodnutí jsem velmi ráda a nikdy bych ho nezměnila. Házená mi přinesla spousty nových kamarádů, úspěchu i neúspěchu a zážitků které bych jinde nezískala.
32
32
Tereza Eksteinová
Pravé křídlo
S házenou jsem začala asi tak v 10 letech, kdy mě do DHC Plzeň přivedla spolužačka ze základky. V DHC jsem strávila dalších 6 let a poté jsem dostala nabídku z Mostu a rozhodla jsem se zkusit novou výzvu. Nyní jsem v Mostě už pátou sezonu a svého rozhodnutí určitě nelituji.
33
33
Valerie Smetková
Spojka
Už od mala jsem měla ke sportu blízko. Nejdříve jsem chtěla zkusit hokej, protože ho hrála moje starší sestra, ale nikdy jsem se neodhodlala. V 1. třídě jsem začínala se stolním tenisem, u kterého jsem nevydržela. V 9 letech jsem přišla na svůj první trénink házené a už jsem u ní zůstala. Díky házené jsem poznala spoustu svých kamarádů a naučila se pracovat v kolektivu.
38
38
Petra Maňáková
Spojka
Už od malinka mě bavil sport. Začínala jsem s fotbalem. Pak přišla možnost zkusit tenis, který jsem hrávala pro zábavu s rodinou nebo házená, o které jsem do té doby nevěděla nic. Rodiče rozhodli... stačí tenisky a míč. A tak mě mezi sebe poprvé přivítali kluci z TJ Rožnov pod Radhoštěm. Hned mě to chytlo, kluci mi nedali nic zadarmo, já získala skvělý házenkářký základ a má cesta se posunula... Doslova za rohem mě čekaly holky ze Zubří, bylo to moc hezké období a skvělé dětství, které ale netrvalo věčně. A já balila kufry do Zlína, kde jsem strávila 9 let, odmaturovala a poprvé nakoukla do nejvyšší házenkářské kategorie. Poslední zastávka... DHK Baník Most (Challenge Cup, EHF, Liga Mistrů, vítěz WHIL, ČP, ČR). Opravdu to nejlepší na konec!!! Díky házené jsem získala hromadu přátel, strašně moc super zážitků a hlavně další rodinu.
55
55
Barbora Kroftová
Pravé křídlo
Jako malá jsem vyzkoušela snad každý sport, co existuje - od tancování zumby až po plavání, zbýval už snad jen hokej. Vždycky jsem u nich vydržela týden, dva a doma se slavilo, když jsem nějaký sport dělala více jak měsíc. Pak jsme se přestěhovali do Mostu a já zkusila svojí poslední možnost házenou. Ta mi dala všechno, co jsem potřebovala. Prošla jsem si každou kategorii od minižaček až po dorost a nikdy bych ten sport už neměnila.
73
73
Marie Poláková
Spojka
Jakou malou mě trenér strašně moc přemlouval, ať jdu hrát házenou. Já jsem ale měla spoustu jiných koníčku, například atletiku a hru na klavír a nechtěla jsem. Postupem času mě ale přemluvil a já to šla zkusit. Po prvním tréninku, i když rodiče nesouhlasili, jsem začala chodit na tréninky a mému nadšení a radosti ze hry už se nedalo zabránit. Jsem vděčná trenérovi, který mě nakonec přemluvil, protože to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života a bez házené si neumím svůj život představit.
74
74
Katarína Kostelná
Spojka
S hádzanou som začala v Trenčíne , keď som mala 9 rokov. Prihlásili má moji rodičia. Som veľmi rada, pretože som spoznala veľa nových ľudí a zároveň som našla niečo , čo má baví. V Trenčíne som pôsobila do svojich 19. Potom prišla ponuka z Mostu a ja som neváhala a využila som tuto ponuku.
81
81
Veronika Mikulášková
Spojka
S házenou jsem začala v 5 letech ve Velké Bystřici, když jsem začala chodit na tamní základku. Jelikož to byl snad jediný sport, který se u nás hrál, byl pro mě jasnou volbou. Odjakživa mě házená naplňovala a dávala mi možnost se rozvíjet, nejen po sportovní stránce. Díky ní umím pracovat v kolektivu, sáhnout si na dno svých sil a hlavně mám pozitivní vztah k pohybu obecně. Jsem za tyto zkušenosti velmi vděčná a proto ji rozhodně doporučuji zkusit.
96
96
Adrian Struzik
Trenér
100
100
Ondřej Václavek
Asistent trenéra
101
101
Radek Maděra
Vedoucí týmu
102
102
Monika Mocková
Fyzioterapeut
103
103
Ladislava Bertlíková
Masér
104
104