Ze Slavie si Černí andělé vezou dva body a vysokou výhru

Souboj tradičních rivalů Slavie s Mostem vyzněl i napodruhé v této sezoně ve prospěch Černých andělů. Z Prahy si odvážejí dva body za výraznou výhru 35:21.

 

Jako první se sice do střelecké listiny zapsaly hráčky domácí Slavie, ale to bylo naposledy, co v utkání vedly. Na konci první desetiminutovky už Černí andělé rozdílem čtyř branek a vedení už si vzít nenechali. Mosteckému týmu velmi dobře fungovala obrana a co prošlo přes ní, likvidovala Dominika Píšová v brance. V poslední minutě prvního poločasu tak Natálie Kuxová zvyšovala už na 20:9.

Do druhé půle vstoupily o něco lépe hráčky Slavie a třemi brankami snížily náskok mosteckého týmu, ale Černí andělé žádné drama nepřipustili a zakrátko svým soupeřkám opět odskočili na dvouciferný rozdíl. Vysoké tempo si hra udržela až do posledních minut zápasu, ze kterého vyšli vítězně Černí andělé, kteří zvítězili čtrnáctibrankovým rozdílem 35:21.

Nejlepšími střelkyněmi v mosteckém týmu byly Natálie Kuxová 11/4, Eszter Ogonovszky 5 a Aušra Arciševskaja s Adélou Stříškovou po 4.

 

S dnešním výkonem jsem velmi spokojený, potvrdilo se, co jsem říkal už před zápasem, že rozhodovat bude obrana a brankářky, což se beze zbytku naplnilo. Hráčky šly do utkání nadoraz, bojovaly, pomáhaly si, o Dominiku Píšovou v brance se zastavila spousta míčů. Slabší chvilku jsme si vybrali v úvodu druhé půle, ale pak se vše znovu nastartovalo a opět jsme se vrátili k naší hře a soupeře k ničemu zásadnímu nepustili. Hlavně jsem byl dnes spokojen s obrannou fází a výkonem brankářek, ale celkově jsme dnes předvedli velmi dobrý kolektivní výkon, každá z hráček dala do zápasu maximum a za to si zaslouží pochvalu,“ uvedl trenér Černých andělů Vladimír Šuma.

 

Za týden se mostecké házenkářky představí opět na domácím hřišti, v sobotu 20. ledna bude jejich protivníkem Šaľa.   

Jan Pimper