Černí andělé o víkendu vyrážejí na Slavii

Ke druhému zápasu jarní části MOL ligy vyrážejí Černí andělé na palubovku soupeře. Zatímco o uplynulém víkendu zvládli domácí souboj s Porubou, v sobotu 13. ledna je čeká střetnutí s tradičním rivalem – pražskou Slavií.

 

V tomto zápase půjde hlavně o nasazení, a kdo bude mít větší hlad po vítězství. Rivalita mezi Mostem a Slavií je dobře známá, určitě by toto střetnutí mělo patřit k těm zajímavým, na které se hráčky musí těšit. V prvním vzájemném utkání v podzimní části ligy jsme zvítězili o pět branek a uvidíme, jak se nám bude dařit tentokrát. Myslím, že velkou roli budou hrát obrany a brankářky, důležité ale je, abychom se vyvarovali zbytečných chyb, které jsme udělali v posledním domácím zápase. Naše příprava se nijak radikálně nemění, pilujeme útočné kombinace, přechody a obranu a budeme je pilovat dál. I přes všechna specifika, která zápasy mezi Slavií a Mostem mají, jde o další z ligových utkání, do kterého, pokud se chceme držet na špici, musíme dát všechno a uspět,“ naznačil trenér mosteckých házenkářek Vladimír Šuma.

 

Černí andělé už by měli mít k dispozici víc hráček, než v uplynulém zápase s Porubou. „Do tréninku už se zapojují i hráčky, které neměly šanci zasáhnout do domácího utkání, takže k dispozici budeme mít minimálně o tři hráčky víc, než jsme měli o uplynulém víkendu,“ doplnil trenér.

 

Mostecký tým se bude moci v Praze spolehnout i na své věrné fanoušky, kteří na zápas vypravují autobus. Utkání mezi DHC Slavia Praha a DHK Baník Most začíná v sobotu 13. ledna ve Vršovicích od 17:00 hodin.  

Jan Pimper