Soupeřem Černých andělů v kvalifikaci Evropské ligy je rumunská Magura Cisnadie

Soupeřem mosteckých házenkářek ve druhém kvalifikačním kole Evropské ligy bude rumunský tým Magura Cisnadie. První vzájemný duel odehrají Černí andělé o víkendu 16/17 října na domácí palubovce, odveta by se měla hrát o týden později v Rumunsku.

Rumunský tým známe, dokonce jsme se už potkali i na palubovce, v roce 2019 byl totiž účastníkem Turnaje Českého porcelánu Dubí, který každoročně v srpnu pořádáme. Od té doby už se samozřejmě řada věcí změnila, jisté ale je, že jde o těžkého soupeře, který hraje velmi kvalitní rumunskou ligu, odkud vycházejí týmy, které pravidelně a také úspěšně hrají Ligu mistrů. Konkrétně Magura má za sebou v uplynulých sezonách účast ve skupinové fázi Poháru EHF. Bude to pro nás náročný soupeř, ale z kategorie těch, přes které bychom mohli postoupit,“ uvedl Radek Maděra, který má v DHK Baník Most na starosti přípravy na evropské soutěže.

Vítěz druhého kvalifikačního Evropské ligy už zná i svého soupeře pro třetí kolo, kterým je Černým andělům také dobře známý maďarský Debrecen.

  

 

Jan Pimper