Černí andílci si užili pražský turnaj v plážové házené

Šedesátičlenná výprava malých mosteckých házenkářů naplnila dva autobusy na cestu do pražského Beachclubu Ládví, kde se od 25. do 27. června konal šestý ročník turnaje Prague Open Beach Handball.

 

Celkem jsme na turnaj vyrazili s pěti družstvy ve třech kategoriích. Po dvou týmech se zapojilo do soutěže mladších žáků a starších žáků, jedno družstvo hrálo v kategorii dorostenek,“ doplnila Eva Vostárková, která má v DHK Baník Most na starosti mládežnickou složku. V pátek soutěžícím sice zapršelo, ale Černým andílkům to příliš nevadilo a užili si i bláto. Zatímco pro nejmenší kategorie jsou podobné turnaje důležité především pro sbírání zkušeností, starší kategorie už sbírají také cenné kovy, jeden z týmů starších žaček a dorostenky své kategorie turnaje vyhrály.

 

 „Především jsme si turnaj, kde se během tří dnů představily prakticky všechny věkové kategorie včetně reprezentantů v plážové házené, skvěle užili. Zároveň to pro nás ale bylo také příjemné zjištění, že po roce, kdy jsme se museli přizpůsobit velmi specifickým podmínkám a s dětmi museli trénovat online, náš sport nás všechny stále baví, máme chuť se v něm pořád zlepšovat a dokážeme se na podobné akce připravit a uspět,“ doplnila Eva Vostárková.

 

Pro Černé andílky byl turnaj poslední akcí před prázdninami, s většinou dětí se trenérky opět sejdou v srpnu. „I když byla letošní sezona velmi zvláštní, rádi bychom poděkovali všem, kdo nás podporují. Jde především o město Most, Ústecký kraj, Sportovní halu Most a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy,“ uzavřela Eva Vostárková.

Jan Pimper