Plážovku si na Benediktu užili i nejmenší házenkáři

Předposlední červnový víkend se na mosteckém Benediktu nesl ve znamení plážové házené. Pátek 18. června ale patřil především dětem. Turnaj pro nejmenší společnými silami pořádaly oba mostecké kluby, tedy mužský HK a ženský DHK Baník Most. Na Benediktu se nakonec sešlo 20 týmů z celé republiky, které společně soupeřily ve třech věkových kategoriích. Kromě pořadatelských HK a DHK Baník Most (Černí andílci měli v každé z kategorií dokonce tři družstva) se turnaje zúčastnily týmy z Ostravy - Zábřehu, Havlíčkova Brodu, Loun, Lovosic a Děčína.   

 

Během dne se na třech hřištích odehrálo celkem 70 utkání. Minižáci a mladší žáci spolu soupeřili bez výsledků, v kategorii starších žáků si trofej pro vítěze odneslo jedno z družstev domácího DHK Baník Most. „Pro děti je tento turnaj vždycky šancí poznat i jinou podobu házené a užít si přitom všechno, co při klasické házené v hale není možné. Nejde přitom ale pouze o sport, turnaj je koncipován jako zábava ne celý den a kromě toho, že všichni měli možnost během dne využít celý areál Benediktu, byl pro ně připraven i doprovodný program, včetně autogramiády mistrovského ženského týmu Černých andělů,“ uvedla Eva Vostárková za organizátorský tým mládeže DHK Baník Most.

 

V podvečer je turnaj zakončen rozloučením se sezonou pro děti i jejich rodiče, kdy si i dospělí mohou vyzkoušet plážovou házenou proti svým potomkům. „Poděkování zaslouží všichni trenéři, kteří pomáhali s organizací během turnaje i rodiče, kteří si snad celý turnaj stejně jako děti užili. A zapomenout nesmíme ani na mostecké technické služby, které nám poskytly areál a zázemí na Benediktu. Stejně tak dík zaslouží 7. ZŠ v Mostě, se kterou celoročně spolupracujeme a využíváme její sportoviště a také tentokrát nám poskytla vybavení na turnaj. A poděkovat nesmíme zapomenout ani členům mosteckého hasičského záchranného sboru, kteří nás v parném dni přijeli příjemně zchladit,“ doplnily organizátorky.

 

A zatímco děti svůj turnaj odehrály během pátku, po zbytek víkendu pokračoval turnaj soutěžemi v dospělých věkových kategoriích.

Jan Pimper