O šestnáct míst v Lize mistryň se uchází 20 týmů včetně Černých andělů

Dvacet klubů ze třinácti zemí poslalo přihlášku do nadcházejícího ročníku Ligy mistryň. Evropská házenkářská federace (EHF) zveřejnila v pondělí 21. června jména všech klubů, které si chtějí zahrát nejprestižnější evropskou klubovou soutěž. A nechybí mezi nimi ani Černí andělé.

Zároveň už je známá i desítka klubů, která má účast v Lize mistryň prakticky jistou. Nechybí mezi nimi letošní vítězky Vipers Kristiansand z Norska, jejichž barvy hájí i česká reprezentantka Jana Knedlíková. Jedinou zemí, která má mezi deseti jistými účastníky Ligy mistryň dva zástupce, je Maďarsko.

Černí andělé jsou mezi desítkou klubů, které si musí počkat na rozhodnutí evaluační komise. Kromě mosteckých házenkářek jsou ve stejné skupině i týmy, s nimiž se už Černí andělé v Lize mistryň střetli, například švédský Sävehof, turecké Kastamonu nebo slovinský Krim Mercator. Definitivní šestnáctku týmů, které si nakonec zahrají v nadcházející sezoně Ligu mistryň, zveřejní EHF v pondělí 28. června. Rozlosování do skupin proběhne následně 2. července.

Další podrobnosti najdete c článku na webu EHF zde - https://www.eurohandball.com/en/news/en/20-teams-eye-spot-in-delo-ehf-champions-league/

 

Jan Pimper