Černí andělé si doma poradili s Michalovcemi

DHK Baník Most – Iuventa Michalovce 28:23 (12:9)

Velmi exponované utkání o čelo MOL ligové tabulky se odehrálo v neděli večer v Mostě. Černí andělé hostili Michalovce a chtěli dokázat, že se na nich dlouhá covidová pauza nepodepsala. Poslední ligové utkání totiž odehráli 20. února.

Už od prvních minut domácí hráčky ukazovaly, že mají dostatek sil a energie a dva body za vítězství si budou chtít nechat v Mostě. V prvních minutách utkání se ani jednomu týmu nedařilo výrazněji odskočit a jednalo se hlavně o souboj obran. Až těsně před koncem poločasu se Černým andělům podařilo odskočit soupeřkám dokonce na rozdíl čtyř branek, Iuventa do konce první půle dokázala skóre zkorigovat na tříbrankový rozdíl.

Ve druhém poločase si mostecké hráčky udržovaly minimálně čtyřbrankový rozdíl, hra přitvrdila a Michalovce se dokázaly v padesáté čtvrté minutě přiblížit na rozdíl jediné branky. Jenže Černí andělé dvěma rychlými brankami soupeřkám znovu odskočili a do konce zápasu už si vítězství pohlídali.

Jiří Tancoš, trenér DHK Baník Most: „Na to, že jsme měsíc a půl nehráli, jsme podali dobrý a bojovný výkon. Samozřejmě některé útočné věci ještě nebyly úplně sehrané, ale osmadvacet branek není vůbec špatný výsledek. Ve druhé půli jsme měli lepší úspěšnost z vyložených šancí, obrana šlapala, Dominika Müllnerová za obranou podala výborný výkon. Důležité bylo, že jsme podali kolektivní výkon, tým držel celou dobu pohromadě, hráčky se vzájemně podporovaly, celkově se mi dnes naše předvedená hra líbila.“

 

Jan Pimper