Černí andělé vezou výhru z Plzně

Po sérii domácích zápasů vyrážely tentokrát mostecké házenkářky na palubovku soupeře, tentokrát na půdu DHC Plzeň. Ani západočeškám se nepodařilo utnout vítěznou šňůru Černých andělů a prohrály vysoko 18:36 (6:13).

 

Do Plzně jsme jeli s několika cíli, a to především zahrát co nejlépe v obraně a vyhrávat osobní souboje. Obojí se nám ve zhruba padesáti minutách zápasu dařilo, z tohoto pohledu z naší strany panuje spokojenost,“ uvedl po utkání trenér mosteckého týmu Jiří Tancoš.

 

Začátek utkání byl podle trenéra ze strany Černých andělů ještě trochu nejistý s řadou technických chyb, ve druhém poločase se už mostecký tým dostal do optimálního tempa a ve zbytku utkání zcela dominoval.

 

V posledních patnácti minutách jsme do hry poslali netradičně poskládanou sestavu, ve které se na postu spojky objevila Adéla Pokorná, další z mosteckých dorostenek, která svou úlohu v nejvyšší ženské soutěži velmi dobře zvládla. Mám radost z toho, jak se hráčky vzájemně dokážou motivovat a povzbuzovat, což nám může pomoci i v budoucnu, až se budou do týmu postupně dostávat i další mladé hráčky,“ uzavřel trenér.

Jan Pimper