Starší dorostenky na domácí palubovce uspěly

DHK Baník Most – DHC Plzeň 31:24 (18:14)

Proti soupeřkám z DHC Plzeň se o víkendu postavily hráčky Černých andělů také v rámci dalšího kola první ligy starších dorostenek.

Do dalšího domácího zápasu jsme nastupovali s tím, že oproti minulému kolu chceme udržet konstantnější výkonnost a zbavit se hlavně střelby, kdy vůbec netrefíme zařízení, což se nám stalo v minulém kole v Plzni, kdy jsme měli skoro čtrnáct ran mimo bránu. To je příliš velký počet a brzdí nás to ve hře,“ nastínil taktiku Pavel Farář, trenér starších dorostenek.

Nehráli jsme vůbec špatně, dostávali jsme se do šancí, ale pořád se potýkáme s tím, že neproměňujeme vložené situace. I když jsou zahrané poměrně dobře, neskončí gólem a z protiútoku pak inkasujeme, což je samozřejmě nápor na psychiku. Je to škoda, protože si dokážeme vytvářet šance, ale místo toho, abychom soupeři utekli na větší brankový rozdíl a uklidnili se, dostáváme se pod tlak a děláme chyby, které bychom normálně vůbec nedělali,“  připomněl trenér. S výkonem svých svěřenek byl ale spokojen, a přestože se týmu úplně nedařilo, zápas nakonec dovedl do úspěšného konce

Potěšující zprávou pro mě je, že tento tým má sílu a dokáže zápas otočit, zvrátit ale také udržet. Poměrně dobře nám funguje defenziva, spolehlivě chytá brankářka Jana Kašparová, a to je skvělé, protože se máme od čeho odrazit a když se nám nedaří vpředu, jsme schopni to vzadu uhlídat. Právě to si myslím, nakonec rozhodlo dnešní utkání,“ dodal Pavel Farář.

Sestava a branky DHK Baník Most: Eliška Jindřichová 1, Simona Sokolová, Natálie Maxová 1, Barbora Kroftová 3/2. Kateřina Pavlíková 2, Adéla Krbcová 1, Markéta Zemanová 6/2, Adéla Čásová 6, Viktoria Jeníčková 1, Adéla Pokorná 4, Jana Kašparová, Ema Veselovská 1, Kristýna Turčanová 2, Adéla Pazderová 2, Linda Stará 1.

Jan Pimper